Afstudeeropdracht Larisa Melatti Delissen (Maastricht Academy of Design & Technology)

Geplaatst op: 30 juni 2019

Welke rol spelen cultuur en etniciteit bij het vormen van onze uiterlijke identiteit? Mijn afstudeerproject aan de Maastricht Academy of Design & Technology project is een zoektocht naar identiteit geworden. Ik heb onderzocht hoe we deze vormen, welke factoren van invloed zijn en welke middelen we gebruiken om ons te uiten. Ik heb door middel van een DNA-test mijn etnische achtergrond ontdekt en de traditionele klederdracht en stijlitems van deze landen onderzocht. Geïnspireerd door de pracht van Indonesië, de Balkan, Ierland, Zweden, India, Kenia, Nigeria, Sierra Leone, West-Azië en Griekenland heb ik grafische prints ontworpen. De diktes van de banen zijn afgeleid van het percentage per land. Ik heb mijn design gebaseerd op de Agbada, een Nigeriaans gewaad. De etnische achtergrond uit mijn DNA vormt de achterkant van het gewaad. De voorkant is gevuld met symbolen die mijn identiteit hebben beïnvloed, zoals: familie, vrienden, verhuizingen en muziek. Alle patronen zijn opgebouwd uit pixel art om een uniforme uitstraling te bewerkstelligen. Om een authentieke dimensie toe te voegen is mijn Woven Identity gebreid.

Liefs, Larisa Melatti

WordPress website gemaakt door Boon Webdesign
WhatsApp